Jullie uitje maken wij onvergetelijk!

Bedrijfsuitje organiseren? 7 tips

Goede tips voor je bedrijfsuitje. Lees snel verder.

De bedrijfsuitjes zijn eigenlijk wel het hoogtepunt van het jaar voor veel mensen. Daarom wil je het als organisatie goed regelen voor de deelnemers.
Wij geven je alvast gratis tips voor jullie volgende personeelsuitje.

Tip 1 – Zorg dat het uitje voor iedereen leuk is. Vraag aan je collega`s naar de voorkeuren, liever indoor of outdoor bijvoorbeeld.
Maak een kleine enquête zodat je meer inzicht krijgt in de wensen van iedereen.

Tip 2 – Plan een algemene datum, probeer te voorkomen dat een deelnemer jarig is. Check ook even of er geen WK, avondvierdaagse of bijvoorbeeld een dorpsfeest is. Dit verkleint het aantal afzeggingen voor het event.

Tip 3 – Je wil niet horen dat je gewenste datum niet meer beschikbaar is? Boek dus alles ruim van te voren, zodat de gewenste activiteit niet vol zit. Dit geldt zeker voor de maand december. De drukste periode met bedrijfsuitjes.

Tip 4 – Soms wil je als organisatie dat de activiteit een geheim blijft. Dit kan prima, zolang je de mensen wel kledingadvies geeft voor het bedrijfsuitje.
Laat ze ook weten over er een lunch of diner bij inbegrepen is.

Tip 5 – Een bedrijfsuitje, zeker met een diner is een goed moment om een speech te houden. Je kunt bv een werknemer in het zonnetje te zetten of vertellen hoe het bedrijf ervoor staat. Maak de speech kort en krachtig en daarna lekker feesten.

Tip 6 – Is het uitje wat verder uit de buurt? Regel dan het vervoer ook ruim voor aanvang. Regel bij grotere groepen een touringcar.

Tip 7 – De laatste tip is zeker ook belangrijk namelijk het budget.
Bereken alle kosten voor aanvang en als er geen onbeperkt drinken bij zit laat dit dan ook van te voren aan de deelnemers weten. Dan kunnen ze er rekening mee houden. Gemiddeld kost een bedrijfsuitje 75 tot 100 euro.

 Welke quiz gaan jullie spelen met het bedrijfsuitje?